Home         Q&A         Historie         Film         Kontakt

 
 Historie
 

Systemet bag "Guilden" blev skabt i slutningen af 1950'erne af John Waller i forbindelse med research af brugen af historiske europæiske våben.

Hans research fik ham til at udvikle en særlig filosofi med henblik på studiet af historisk kamp og de forskellige våbentyper og stilarter.

Han opdagede også et bestemt sæt af principper, som det er nødvendigt at arbejde ud fra under træningen. Principperne er almindelige i de fleste europæiske stilarter og ses ligeledes i mange andre kampsports-systemer verden over.

Det er disse principper, der udgør selve hjertet af guild-systemet. Igennem korrekt brug af dem får udøveren et fundament for intellektuel refleksion og tekniske eksperimenter i forbindelse med træningen.

Resultatet er en stærk individualiseret udøver med en veludviklet teknisk kunnen, kritisk sans og bevægelsesmæssig frihed.

årtiers daglig indsats
John Waller er nu pensioneret, men var indtil 2006 Creative Director på Royal Armouries museet i Leeds i England. Den førende institution i verden for forskning i historisk kamp.

Han har igennem sin karriere været professionel bueskytte, rytter og falkoner. Var desuden med til at grundlægge Society of British Fight Directors i 1969.

Derudover har han instrueret en række forskellige film om brugen af historiske våben og materiellet omkring dem.

Lige som han har arbejdet intensivt med instruktion af kamp-sekvenser på film og teater gennem mere end 20 år. Senest som Master of Fights ved teatret Shakespeare's Globe i London.

John Waller er Guild Master i organisationen, men underviser kun sjældent. Han har givet stafetten videre til sin søn Jonathan Waller, der er Senior Teacher i "Guilden" og har ansvaret for den løbende drift af organisationen.

Chapteret i Helsingør
Helsingør Chapter blev etableret i 2004 af Mikkel Stjernberg sammen med Martin Reiths og Thorbjørn Sølver Lange. Mikkel Stjernberg fungerede som Chapter Master til 2012, hvor han gav stafetten videre til Thorbjørn Sølver Lange.

Chapteret har altid lagt vægt på at være et innovativt chapter, der giver plads til elevernes personlige udviklingsrejse i kampkunsten uden, at det går på kompromis med Guildens principper.